Vakava hiuspohjan ongelma

Ärtynyt hiuspohja, ekseema, psoriasis, seborrea eli tali-ihottuma

Mikäli hiuspohja tuntuu ärtyneeltä, on tärkeää reagoida välittömästi sillä tuntuvat ja näkyvät oireet kertovat jo pitkään jatkuneesta ongelmasta ja hiuspohjan epätasapainotilasta.

Hiuspohjan seborrea eli tali-ihottuma, hilseily, ekseema ja ennenaikainen hiustenlähtö saattavat olla liian voimakkaiden, happamien tai emäksisten tuotteiden sekä hiuspohjaan kertyneen kuonan aiheuttamaa. Silloin ihon luonnollinen bakteerifloora on häiriintynyt, eikä pysty estämään ei toivottuja bakteereita ja hiivoja kasvamasta. Hiuspohjan ongelmien ilmaantuessa yleinen virhe on harventaa hiustenpesuvälejä.

Psoriasis aiheuttaa voimakasta hilseilyä ja karstaisuutta ja pahimmillaan hiustenlähtöä. Atooppinen ihottuma taas saattaa aiheuttaa tulehduksia hiuspohjassa ja hiuspohjaan voi muodostua rupia ja pieniä haavoja. Näissä vaikeissa hiuspohjan ongelmissa suositellaan käytettäväksi Triple Action Scalp Therapy Shampoota, joka on antibakeerinen ja antiseptinen. Se myös syväpuhdistaa ja rauhoittaa hiuspohjaa.

Vain terveestä ja ravitusta hiuspohjasta kasvaa terveet hiukset, joten hiuspohjan sairaudet ja epätasapainotilat heikentävät aktiivista hiustenkasvua. Lisäksi kutisevan hiuspohjan raapiminen saattaa vaurioittaa hiusjuuria ja lisätä hiustenlähtöä. Ärtyneen hiuspohjan tervehdyttäminen ja tasapainon saavuttaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Suositus

Tarpeen mukaan

Protein Hair Conditioner joka jälleenrakentaa, rakennepaikkaa ja ravitsee hiusta tai R&B Antioxidant Conditioner joka syväkosteuttaa, tuo elastisuutta ja estää latvojen murtumisen.