Perinnöllinen / hormonaalinen hiustenlähtö

Mies- ja naistyyppinen, hormonaalinen hiustenlähtö, vaihdevuodet

Miehillä ensimmäiset merkit ovat hiusten vetäytyminen ohimoilla ja päälaella. Naisilla se näkyy hiusrajan vetäytymisenä sekä päälaen hiusten harvenemisena. Sen aiheuttaja on mieshormoni DHT eli dihydrotestosteroni. DHT kutistaa hiustuppea, surkastuttaa hiusta ja lyhentää hiuksen kasvukauden mittaa.

Vaihdevuosien myötä naisen kehon estrogeenin tuotanto laskee ja lopuksi loppuu kokonaan. Estrogeenin määrällä on selvä yhteys hiusten ja hiuspohjan kuten muunkin ihon hyvään kuntoon. Samalla kun ihon ja hiusten hyvää kuntoa ylläpitävän estrogeenin määrä vähenee, niin hiusten lähtöä edistävien mieshormonien suhteellinen osuus lisääntyy ja saattaa omalta osaltaan kiihdyttää hiustenlähtöä. Vaihdevuosien vaikutuksesta iho ja myös hiuspohja kuivuu ja ohenee sekä menettää elastisuuttaan. Ihossa tapahtuvien muutoksien myötä karvatuppi laiskistuu ja hiuspohjan verenkierto hidastuu.

Suositus

Hoitoa voidaan tehostaa käyttämällä TR3 Scalp Therapy Lotionia kahden viikon kuureina sekä Vit B+ ja Antioxidant+ ravintolisillä.

Tarpeen mukaan

Protein Hair Conditioner joka jälleenrakentaa, rakennepaikkaa ja ravitsee hiusta tai R&B Antioxidant Conditioner joka syväkosteuttaa, tuo elastisuutta ja estää latvojen murtumisen.