Ohuet ja ohenevat, hennot hiukset

Aineenvaihdunta, stressi, lääkitys, ikääntyminen

Iän myötä hiusten määrä vähenee tasaisesti, sillä hiusten kasvukausi lyhenee ja lepovaihe pitenee. Hiukset ohenevat ja muuttuvat hennommiksi, eivätkä myöskään enää kasva niin pitkäksi kuin nuorena. Erityisesti naisilla hiuksien oheneminen saattaa vaikuttaa volyymiin jopa enemmän kuin niiden lukumäärän väheneminen. Ikääntyminen vaikuttaa myös hiusten väriin.

Myös ravinto vaikuttaa hiusten laatuun. Jos hiustupen verenkierto heikentyy ja hapen sekä ravintoaineiden saanti häiriintyy, näkyy se myös hiusten kunnossa. Ruokavalion tulisi myös olla monipuolinen, jotta hiustuppi saisi kaikki tarvittavat rakennusaineet kehittyäkseen. Erilaiset aineenvaihduntaan vaikuttavat sairaudet, kuten kilpirauhasen vajaatoiminta tai liikatoiminta, sekä erilaiset ravinnonimeytymisongelmat voivat vaikuttaa hiusten ravinnon saantiin ja näin heikentää hiusten kasvua.

Hiusten oheneminen voi johtua mm.

  • aineenvaihdunta- ja ravinnon imeytymishäiriöistä
  • stressistä
  • lääkityksestä
  • ikääntymisestä
  • tupakointi ja alkoholi kuormittavat elimistöä ja heikentävät hiusten ravinnonsaantia.

Suositus

Hoitoa voidaan tehostaa käyttämällä TR3 Scalp Therapy Lotionia kahden viikon kuureina sekä Antioxidant+ ravintolisällä, joka ravitsee hiuspohjaa.

Tarpeen mukaan

Protein Hair Conditioner joka jälleenrakentaa, rakennepaikkaa ja ravitsee hiusta tai R&B Antioxidant Conditioner joka syväkosteuttaa, tuo elastisuutta ja estää latvojen murtumisen.